Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Zeeuwse bolussen (12 stuks)

Aantal personen:

Ingrediënten

1 kg patentbloem
7 dl melk
125 gr roomboter
1 losgeklopt ei
1 ons gist

Bereiden

Maak van 1 kg patent bloem, 7 dl melk, 125 gr roomboter, 1 losgeklopt ei en 1 ons gist een dik beslag voor 12 bolussen en laat dit een uur rijzen op een warme plaats onder een vochtige doek. Kneed daarna het deeg goed door op een met bloem bestoven ondergrond. Rol kroketten van 2 cm dik en rol deze afzonderlijk uit tot lange slierten van 30 cm lang, waarvan de uiteinden iets dunner zijn. Rol de repen door een mengsel van donkerbruine basterdsuiker en een beetje kaneel. Hou een uiteinde tussen uw duim en wijsvinger en draai er de deegsliert als een slakkenhuis omheen.
Het staartstuk drukt u er aan de onderkant stevig tegenaan. Besmeer de bolussen lichtjes met boter en strooi er wat extra suiker op. Laat ze nog een kwartiertje rusten, voordat u ze in 20 minuten op 250 graden afbakt.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Amerikaanse wafels
Kerstkoekjes met pijnboompitten en chocolade
Beignets; basisrecept, zoete en hartige beignets
Luchtige ham-kaascroissants
Appelbeignets, uit de koekenpan

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes